Angajaţii Serviciul de Gospodărire Urbană (SGU) au fost nevoiţi să intervină,  în seara de marţi, în vestul Ploieştiului în urma sesizărilor primite privind nefuncţionarea sistemului de iluminat. „Întrucât în zona respectivă există foarte multe puncte de aprindere, personalul specializat din cadrul societăţii a fost nevoit să verifice toate aceste puncte în scopul remedierii defecţiunii la punctul de aprindere vandalizat“, se arată într-un comunicat al SGU.

Salariaţii SGU au sesizat Poliţia Municipiului şi Poliţia Locală pentru depistarea persoanelor care au vandalizat punctul de alimentare electric. Conducerea SGU are de gând să monteze camere de supraveghere la toate punctele de aprindere pentru depistarea persoanelor neautorizate care umblă la aceste echipamente electrice.

Din cauze similare au mai fost probleme cu iluminatul stradal în zona Pieţei Anton, Sălii Sporturilor, Parc Aurora şi Palatul Administrativ. În aceste cazuri a fost vorba de intervenţii efectuate de firmele  de profil asupra reţelelor edilitare.