Simplitate şi onoruri militare. Sunt cuvintele care pot caracteriza înmormântarea lui Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL. Seniorul care nu şi-a părăsit niciodată partidul, indiferent de problemele politice apărute. Ba din contră...a luptat întotdeauna pentru unirea partidelor de dreapta. Iar dorinţa sa neîmdeplinită a reprezentat-o întoarcerea lui Călin Popescu Tăriceanu în PNL.

Zeci de politicieni au venit la Ploieşti pentru a-şi lua adio de la ultimul senior al politicii româneşti.Călin Popescu Tăriceanu nu a ratat ocazia de a-şi lua adio de la cel alături de care a făcut politică timp de 27 de ani. Vizibil emoţionat, Tăriceanu a refuzat să acorde ziariştilor declaraţii, spunând sec: Nu este cazul. Acesta nu este un eveniment monden!

Preşedintele Senatului a fost însoţit de ploieşteanca Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, un om politic despre care Quintus declara că are mare încredere în flerul ei politic şi în capacitatea sa de muncă.

La funeralii au fost prezenţi Dinu Zamfirescu, ultimul moştenitor al familiei Brătianu, Ludovic Orban, preşedintele PNL, Raluca Turcan, primvicepreşedintele PNL, Mădălina Lupea, prefectul judeţului Prahova, Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, Ludmila Sfîrloagă vicepreşedintele CJ Prahova.

Sute de oameni, unii dintre ei veniţi cu autocarul din alte judeţe, l-au condus pe ultimul drum pe preşedintele de onoare al liberalilor, iar florile aduse de aceştia au fost transportate de la biserică la cimitir cu două camionete.

După slujba religioasă care a avut loc la Biserica Buna Vestire din Ploieşti, biserica din cartierul unde Mircea Ionescu Quintus a locuit alături de soţia sa cu care a fost căsătorit timp de peste şapte decenii, cortegiul funerar a parcurs un traseu care a inclus mai multe obiective definitorii pentru viaţa liberalului.

Astfel, după biserică, sicriul a fost dus acasă la familia Quintus, apoi la Muzeul Judeţean de Artă ”Ion Ionescu Quintus”, clădire donată de tatăl liberalului comunităţii ploieştene, la Prefectura Prahova şi apoi la cimitirul Viişoara, unde liberalul îşi va dormi somnul de veci.

Quintus a fost înmormânat cu onoruri militare, iar drapelul în care a fost înfăşurat sicriul a fost predat familiei. Garda de onoare a tras trei salve de armă, iar fanfara militară a intonat Deşteaptă-te române, imnul de stat al României.