Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituţie aflată în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a iniţiat o procedură de licitaţie pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 24 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din şase judeţe. Printre acestea se numără şi opt comune din judeţul Prahova. Lucrările de cadastru general sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile.

 

ANCPI a publicat în data de 03.07.2019, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul cu numărul CN1012622 - “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor Etapa 1 - 24 UAT - uri Programul Operaţional Regional - Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”. 

Achiziţiile se desfăşoară pe loturi, fiecare UAT reprezentând un lot. Suprafaţa totală estimată a celor 24 de comune împărţite în 24 de loturi este de 195.870 de hectare. Valoarea totală estimată este de 25.658.970 de lei fără TVA, iar finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale pentru fiecare lot pentru o perioadă de 24 de luni.

Anunţul a fost publicat şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2019/S 126-308626, astfel încât la procedură poate avea acces orice operator din ţară sau din străinătate care îndeplineşte cerinţele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19.08.2019.

Proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 - cofinanţare de la bugetul de stat.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:

·         localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;

·         localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;

·         localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

 

 Mai multe informaţii despre proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” puteţi găsi accesând

http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

Cele opt UAT-uri din judeţul Prahova pentru care a fost demarată procedura de atribuire sunt Ariceştii Rahtivani, Baba Ana, Dumbrava, Colceag, Valea Călugărească, Păuleşti, Albeşti Paleologu şi Târgşoru Vechi. Suprafaţa totală estimată a celor opt comune este de 43.643 de hectare, iar valoarea totală estimată a lucrărilor de cadastru general este de 5.717.233 de lei fără TVA.