Poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere au întocmit şapte dosare penale pentru şoferi depistaţi că au condus sub influenţa drogurilor sau alcoolului şi au reţinut 28 de permise de conducere, în timpul unei razii efectuate în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Capitală.

 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii Brigăzii Rutiere au au efectuat o razie în Capitală pentru a depista şoferii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

 

„Au fost aplicate 160 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 56.000 lei şi au fost reţinute 28 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, nerespectarea regimului legal de viteză şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi 3 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare”, a transmis Brigada Rutieră, conform Mediafax.

 

De asemenea, au fost întocmite şapte dosare penale, în special pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, respectiv pentru refuzul de recoltare a probelor biologice.

 

Între cei depistaţi în trafic sub influenţa drogurilor este un tânăr de 24 de ani, prins pe Bulevardul Unirii . Testat cu aparatul DrugTest, acesta a indicat prezenţa în organism a Cannabisului. Şoferul a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice şi s-a întocmit dosar penal.

 

Un alt bărbat, în vârstă de 28, a fost prins conducând maşina pe str. Reşiţa din Captală, sub influenţa substanţelor psihoactive. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive (Opiu).

 

Un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Pieptenari şi nu a oprit la semnal poliţiştilor rutieri, care au plecat în urmărirea lui, reuşind să îl oprească pe strada Alexandru Antoniu intersecţie cu strada Fochiştilor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta avea permisul suspendat.

 

De asemenea, un tânăr de 25 de ani a condus maşina pe Splaiul Independenţei, deşi era băut, aparatul alcooltest indicând o valoare de 0.27mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei iar ca măsură complementara s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

 

Sursa : stiripesurse.ro