Guvernul a decis eliberarea din funcţie a fostului prefect, Mădălina Lupea, iar la scurt timp a fost schimbat şi subprefectul Emil Drăgănescu. Deciziile de eliberare din funcţie a fostului subprefect şi de numire a celor doi noi şefi ai Prefecturii au fost luate joi de Guvern

 

Noul prefect este Cristian Ionescu, iar subprefect Maria-Mihaela Duţă.

 

Noul prefect de Prahova este un ploieştean care a lucrat în ultimii ani la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF. Potrivit surselor din mediul politic, el a fost propus de către PNL Prahova pentru această funcţie.

 

Noul subprefect al judeţului este Maria-Mihaela Duţă, fost consilier juridic superior la Ministerul Apelor şi Pădurilor şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii, propusă de către PMP. Interesant este că Maria-Mihaela Duţă a fost unul dintre candidaţii la postul de secretar general al Primăriei Ploieşti, dar a picat cu brio concursul reuşind să obţină numai 47 de puncte, insufieciente pentru a fi declarată admisă! Conform surselor din mediul politic, Mihaela Duţă a fost singurul membru PMP care întrunea condiţiile legale de ocupare a postului de subprefect.