Situaţie dramatică în Prahova! Un nou focar de coronavirus a fost depistat la un centru de dializă privat din municipiul Ploieşti.

Anunţul a fost făcut de Bogdan Nica, directorul DSP Prahova, care a anunţat că spitalele din judeţ sunt aproape de atingerea capacităţii maxime de internare a pacienţilor confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19.

Nica a anunţat, într-o conferinţă de presă, că în noul focar 35 de persoane sunt infectate. La o altă unitate medicală cu profil similar, tot privată, există alte trei cazuri de pacienţi dializati confirmaţi pozitiv.

„De trei zile suntem martorii acestui val (…). În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut de mult de 400. Deci am 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a afirmat Bogdan Nica, directorul DSP Prahova.

Prahova se află aproape de atingerea limitei maxime de internare a pacienţilor confirmaţi cu noul , a anunţat şeful DSP.

„Mai mult de 300 de paturi în Prahova nu avem de unde să luăm. 243 cazuri sunt pozitive acum, inclusiv cei 38 de la dializă, 217 sunt internaţi, 26 în curs de internare. Mai sunt 18 suspecţi la CFR şi 10 suspecţi la UPU”, a explicat doctorul Nica.

El a reamintit că în Prahova au fost mai multe focare, toate declanşate după expirarea stării de urgenţă. Printre acestea reamintim  centrul de bătrâni de la Izvoarele (71 de persoane, dintre care un beneficiar a decedat), cel de la Exploatare Sistem Zonal Prahova (Apele Române), unde au fost nouă cazuri, şi unul la o firmă de pe platforma Brazi, unde trei angajaţi au fost testaţi pozitiv.

Două asistente de la Spitalul de pediatrie au fost testate pozitiv, dar şi o angajată de la blocul alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

În acest ultim caz este vorba despre o persoană care a fost contact al unuia dintre pompierii confirmaţi în urmă cu câteva săptămâni. Aceasta a stat în izolare 10 zile şi se pare că ar fi avut contact cu doar două persoane, a precizat Nica.

„Avem foarte mulţi pozitivi şi lucrul cel mai prost este că aceşti oameni care sunt pozitivi la testul PCR au şi . Asta înseamnă, fără să fac o analiză exhaustivă cu pretenţii de studiu clinic, că oamenii stau acasă şi, atunci când se simt foarte rău,  se prezintă la unităţile de urgenţă din judeţ”, a declarat şeful DSP.

Bogdan Nica este de părere că nerespectarea măsurilor impuse de autorităţi au dus la exploxia de cazuri de coronavirus din judeţul Prahova.