După ce licitaţia pentru deszăpezire a fost contestată pe două sectoare din Prahova, iar o firmă a renunţat la un tronson, Consiliul Judeţean s-a văzut nevoit să apeleze la Direcţia de Drumuri Judeţene şi de Protecţie a Plantelor pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire a drumurilor judeţene din cele trei sectoare rămase descoperite.

„Avem posibilitatea conform Ordonanţei 34, în cazuri de urgenţă să facem o ofertare fără publicare. Am trimis invitaţie către firmele către firmele care vor participa la licitaţie. În acest timp deszăpezirea o va efectua Direcţia de Drumuri Judeţene şi Protecţie a Plantelor“, a declarat Laurenţiu Rebega, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Firma prahoveana de construcţii Star T&D a renunţat, luni, la semnarea contractului pentru deszăpezirea sectorului 3 în valoare de 530.000 de lei, cu Consiliul Judeţean Prahova. De asemenea licitaţia pentru sectorul 6 în valoare de 590.000 de lei a fost contestată. Alt tronson contestat este cel din sectorul 5, câştigat de firma Coni.

Valoarea totală a contractului de deszăpezire se ridică la suma de  9 milioane de lei.