Poliţiştii din Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectueaza 2 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.000.000 de euro, prin infracţiuni economice.  3 persoane vor fi aduse la sediul poliţiei pentru audieri.

La data de 19 iulie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 2 percheziţii la domiciliile din Constanţa a 3 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013 – 2015, cei în cauză ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

În fapt, persoanele bănuite, prin intermediul a mai multe societăţi, care activau în domeniul comerţului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

Totodată, persoanele care deţineau calitatea de administratori în fapt ai firmelor tip „fantomă” din circuitul fictiv ar fi avut ca activitate şi racolarea de persoane cu posibilităţi financiare reduse prin intermediul cărora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare.

În baza facturilor emise de firmele ,,fantomă”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1 300 000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor, sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

Trei mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.J.P. Prahova şi I.P.J. Constanţa.