După ce anul trecut comisia Ministerului Sănătăţii, condusă de către Raed Arafat, a recomandat închiderea a patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, situate pe strada Buna Vestire, Consiliul Judeţean face o evaluare a costurilor pentru mutarea acestora în clădirea spitalului din strada Găgeni.  Este vorba de secţiile: Interne II, Gastroenterologie, Dermatologie şi Blocul Alimentar.

Comisia condusă de Arafat a recomandat închiderea acestor secţii deoarece condiţiile precare de igienă şi starea degradată a clădirii nu permiteau efectuarea actului medical în condiţii optime. Măsura nu a putut fi pusă în aplicare din cauza lipsei fondurilor şi a lipsei de spaţiu în clădirea principală a spitalului.

„Se face o evaluare a costurilor implicate, iar în urma analizei se va decide dacă se va trece la mutarea secţiilor de pe Buna Vestire la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti sau dacă se vor realiza investiţii pentru reabilitarea clădirii pentru ca activitatea să continue în acelaşi spaţiu“, a declarat Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului.