O grenadă a fost descoperită, joi, într-un jgheab al unei clădiri care aparţine societăţii de transport public din Ploieşti, iar echipajul pirotehnic de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a ajuns în zonă pentru a ridica muniţia, însă deocamdată nu se ştie dacă aceasta este activă şi dacă există pericol de explozie.

Muncitorii care curăţau jgheaburile unei clădiri care apaţine SC Transport Călători Express Sa, firmă a Consiliului Local Ploieşti, care asigură transportul public în oraş au găsit o grenadă pe acoperiş.

Grenada este prinsă sub un strat de smoală, iar reprezentanţii operatorului de transport au solicitat intervenţia specialiştilor pentru dislocarea şi ridicarea acesteia. Nu se ştie dacă grenada este activă şi dacă există pericol de explozie.

Echipajul pirotehnic de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a mers la faţa locului pentru ridicarea grenadei, urmând ca aceasta să fie transportată şi distrusă în condiţii de siguranţă, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.