Situaţie dezastruoasă la Ploieşti. Municipiul este asaltat de ţânţari, purici,căpuşe şi alte insecte. Din păcate situaţia nu are rezolvare, iar reclamaţiile ploieştenilor sunt deja de ordinul sutelor.

Viceprimarul Cristian Ganea a încercat rezolvarea parţială a situaţiei prin convocarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local pentru iniţierea unei procedurii de urgenţă pentru a debloca problema până la finalizarea licitaţiei.

Din păcate, iniţiativa viceprimarului s-a lovit de refuzul Nicoletei Crăciunoiu, directorul Economic, al Primăriei Ploieşti, care a pus clar că aşa ceva nu se poate, deci nu va da niciun aviz, deoarece contractul actual de dezinsecţie a fost depăşit cu aproximativ 300%.

Cu alte cuvinte, cu primarul Adrian Dobre plecat la faimoasele cursuri de perfecţionare plătite din bani publici (Aţi învăţat cum e cu semnătura în Trezorerie, domnule primar?) şi cu Nicoleta Crăciunoiu care spune NU, ploieştenilor nu le rămâne decât să investească masiv în stocuri de Autan şi brăţari anti ţânţari pentru a-şi putea plimba copiii prin parcurile din Ploieşti.

“Mă aşteptam ca odată cu majorarea salariilor în Primăria Ploieşti, angajaţii să vină cu soluţii şi să renunţe la veşnicele nu-uri, cu care deja ne-am obişnuit. Din păcate, se continuă cu aceeaşi stare, iar soluţiile nu există. Cred că singura soluţie este evaluarea pe post pentru fiecare funcţionar public. Dacă nu sunt capabili să răspundă cerinţelor cetăţenilor, cel mai simplu este să ne despărţim. Ne strângem mâna şi ne vedem fiecare de treaba lui. În prezent, funcţionarii publici nu se mai pot plânge de venituri mici. La salariile actuale, administraţia ploieşteană are nevoie de specialişti, nu de încurcă lume”, ne-a declarat avocatul George Botez, liderul grupului PSD din Consiliul Local Ploieşti.

Din păcate, vara se apropie de sfârşit (cel puţin din punct de vedere calendaristic), iar ploieştenii suportă ciupiturile insectelor, fiind expuşi la tot felul de boli transmise prin ciupiturile ţânţarilor, puricilor şi căpuşilor. Dacă se va finaliza licitaţia în luna septembrie şi se va stropi împotriva insectelor în luna octombrie va însemna doar o aruncare a banilor publici pe fereastră.

Iar până atunci, ploieştenii suferă şi asaltează cu reclamaţii dispeceratul Primăriei.