Finalul anului 2014 aduce o veste bună pentru ploieştenii din Cartierul Mitică Apostol, dar şi pentru  cetăţenii care doresc să intre în Ploieşti prin bariera din zona Gării de Vest.

Primarul Iulian Bădescu a semnat contractul de execuţie lucrări pentru proiectul cu finantare din fonduri europene „Accesibilitate si fluidizare trafic catre zona industriala Ploiesti – Vest si platforma industriala Brazi”

Pasajul  superior Mărăşeşti va avea 8 deschideri cu tablier din reţea de grinzi, rezemat continuu cu infrastructuri intermediare lamelare şi de capăt masive fundate indirect.

                   Caracteristici tehnice:

  •       4 benzi (două pe sens)
  •        Lungime totală lucrare 471,60m;
  •      Lăţime  totală de tablier:
  •      Parte carosabilă:                           2x7,80 = 15,60 m
  •      Trotuare:                               2x 2,50 =  5,00 m
  •       Borduri separatoare în axul pasajului:  1,00 m
  •      Lungime totală tablier pod 296,30m;
  •    Rampe de acces pod cu lungime de 87,90m + 86,21m încadrate de ziduri de sprijin de înălţime variabilă (între 0,50 m şi 5,50 m).

S-au prevazut conexiuni cu toate căile de acces existente, cât şi accesul riveranilor în zona prin realizarea de drumuri noi.

 Construirea noului pasaj suprateran implică realizarea unei noi reţele de iluminat exterior, atât pentru iluminarea pasajului propriu zis, cât şi pentru iluminatul străzilor de acces situate la baza pasajului.

Valoarea contractului este de de 48.087.206,44 lei fără TVA, iar termenul de execuţie al lucrărilor este de 12 luni. Totodată, astăzi a fost semnat şi ordinul de începere al lucrărilor.

Câştigătorul  licitaţiei de atribuire al contractului de lucrări este Asocierea SC STRABAG SA şi SC AQUILA CONSTRUCT SRL.

Pasajul din zona de Vest a Ploieştiului este una dintre lucrările promise ploieştenilor de peste 15 ani. Fiecare edil ajuns la cârma Primăriei a promis ca va face din această pasarelă o prioritate. Este pentru prima oară când pasajul devine o realitate