O amplă campanie de încurajare a consumului de miere sub denumirea „MICUL DEJUN CU MIERE” începe, de astăzi, în şcolile din judeţul Prahova

Campania va debuta vineri, 21 noiembrie 2014, ora 10:00 la Colegiul Naţional „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, urmând ca în săptămâna următoare să continue şi în alte şcolile din judeţ.

Evenimentul face parte dintr-o campanie educaţională-promoţională care are loc în întreaga Uniune Europeană şi care îşi propune conştientizarea tineretului asupra necesităţi unui stil de viaţă sănătos, a importanţei albinei pentru mediu şi agricultură şi a produselor apicole pentru o alimentaţie sănătoasă.

Campania „MICUL DEJUN CU MIERE” a fost organizată, pentru prima oară, în urmă cu 7 ani de Asociaţia Apicultorilor Sloveni, având loc de fiecare dată în a treia vineri din luna noiembrie.

România îşi propune să participe de asemenea la această acţiune deocamdată prin iniţiativa ROMAPIS care, în colaborare cu APEMAR organizează întâlniri la nivel local dintre reprezentanţi ai organizaţiilor care activează în domeniul apicol şi elevi din şcoli. Cu această ocazie vor avea loc scurte prezentări pentru copii pe tema mierii, a apiculturii şi a mediului, urmate de distribuirea de miere şi materiale promoţionale.