33 de persoane din Prahova sunt infectate cu coronavirus. Dintre cei bolnavi, doi sunt medici, iar alte patru asistenţi medicali.

Alte aproximativ 2800 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar 615 persoane se află în carantină.

Conform Prefecturii Prahova,  în judeţ sunt 2771 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu.

Dintre acestea, 144 au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar 839 au ieşit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituţionalizată se află, în prezent, 615 persoane în 13 unităţi de cazare de pe teritoriul Prahovei.

Controalele derulate de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat, fiind întreprinse în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât şi a agenţilor economici.

În cursul zilei de 05 aprilie, au fost controlate 1200 de locaţii din Prahova unde sunt înregistrate persoane aflate în auto-izolare şi 43 de agenţi economici. Echipele mixte ale MAI au realizat, de asemenea, controale şi pe linia respectării restricţiilor de circulaţie impuse prin Ordonanţele Militare.

În urma acestor demersuri, o persoană s-a ales cu dosar penal  ca urmare a încălcării art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor şi au fost aplicate 341 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 571.000 lei. Toate au fost date, şi de această data, pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele Militare.

O persoană care nu au respectat măsura auto-izolării a fost plasată în carantină forţată, în conformitate cu prevederile Ordonanţelor Militare.

De la debutul epidemiei şi până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 69 de dosare de cercetare penală pentru 91 de persoane şi au aplicat 5.377 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape  şase milioane lei.