În perioada 27-29 septembrie 2013 se va desfăşura Festivalul ”Sinaia Forever ”. Succesul ediţiilor trecute ne motivează şi ne determină să nu renunţăm la demersul nostru de a promova cultura şi bunul gust.
 Avem un brand, avem 19 ani de atitudine şi ne pregătim să întâmpinăm un număr foarte mare de participanţi, peste 50 000 înregistrat la ediţiile anterioare.
Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia: “ Cu fiecare ediţie a festivalului văd cum România se schimbă. Am vrut să avem un eveniment care să treacă dincolo de clasicul concept de “zilele oraşului”, am vrut să fie un festival care să arate întregii ţări lucrurile de care suntem mândri, am vrut să ieşim din umbra micilor şi berii şi să vedem cum putem schimba ceva în viaţa fiecărui participant la festival. De la cel mai mic voluntar până la artiştii care ne încântă serile, există un lanţ al muncii şi contribuţiei. De la cel mai bun meştesugar până la cel care îi cumpără arta se formează un lanţ al respectului şi mândriei, aşa se fac schimbările! Acest festival trebuie trăit pentru a fi înteles. Vă aştept pe Via Sinaia! “

CADRUL IMAGINAR

Pe Bulevardul Carol I cadrul imaginar creat vă va purta paşii printr-un adevărat şantier. Aici, în cele 3 zile de manifestări, sunteţi invitaţi să celebram împreună toate acţiunile, lucrurile, elementele şi părţile nevăzute ale acestui mare proiect.
Un scris volumetric supradimensionat astfel încât să puteţi face poze în mărime naturală cu fiecare litera în diverse pozitii iar, la final, sa compui cadru, cu cadru mesajul “eu sunt Sinaia”.
Toate elementele subterane din marele şantier ies la expozitie. Este momentul să atingeţi pentru ultima sau poate prima şi singura dată decorurile: cablurile de pe stâlpi, bordurile, canivourile, vârful stâlpiilor de iluminat, catacomebele din centru, tuburile subterane şi multe altele...
Decorurile gigant reprezentând uneltele şantierului (pickamer, scară, târnăcop, ciocan, baros, mistrie)  vor avea dimensiuni impresionante şi vor transmite poveţe pe masura lor.
La finalul proiectului toate aceste elemente vor dispărea pentru totdeauna.
Marian Valerie Panait, Administrator Public: “Sinaia Forever este un festival cu atitudine! Frumuseţea lui constă în sentimentele pe care le naşte în interiorul fiecărui participant care intră în povestea pe care o construim în fiecare an. Cea mai mare bucurie pentru noi este atunci când cei care au trăit festivalul ne spun cum le-a schimbat un pic viaţa. Îmi doresc ca toţi cei care intră anul acesta în Şantier să preia atitudinea de constructor dată de transformările care au loc în oraş şi să o menţină cât mai mult în sufletele lor. Sunt convins că asta îi va ajuta să îşi facă viaţa mai bună.”

CU CE VĂ AŞTEPTĂM LA FESTIVAL

Pe Bulevardul Carol I:
-  parada oficială acompaniată de fanfară, delegaţii din oraşele înfrăţite (Ilyichevsk – Ucraina, Athis Mons – Franţa, Kusadasi -Turcia, Dimona – Israel, Campofelice di Roccella- Italia), jocuri de artificii;
-expoziţie vie: jardiniere, bănci, stâlpi, camerete, cabluri, borduri, pavaj, tevi şi utilaje care vor prinde viaţă ;
-jocuri interactive: piese de lego, pietre colorate, concurs cu pavele;
Dacă este festival şi este sărbătoare, nu puteau lipsi bucatele şi băuturile tradiţionale româneşti, care vă vor aştepta la terasele de pe bulevard.
De asemenea, fiecare participant va găsi câte ceva la meştesugarii şi producătorii veniţi din întreaga ţară să vă întâmpine cu produse naturale şi lucruri autentice confecţionate manual.
Parcul “Dimitrie Ghica” va răsuna de muzică artiştilor: Andra, Bere Gratis & Friends, Vama, Casa Presei, Antonia, Smiley şi Holograf şi va străluci în luminile showului cu flăcări ale trupei Crispus şi ale focului de artificii.

CUM SE VA CIRCULA LA FESTIVAL

    Pe întreaga perioadă de organizare şi desfăşurare a festivalului accesul autoturismelor pe bulevardul din centrul oraşului este interzis, circulaţia se va desfăşura doar pe varianta DN1.
B-dul Carol I, pe sectorul de drum Hotel Internaţional (sens giratoriu) până la benzinăria Petrom (vis-a-vis de Casino Sinaia)  circulaţia va fi restricţionată începând de miercuri, 25 septembrie 2013, orele 14.00 până luni, 30 septembrie 2013, orele 06.00
Pe strada Octavian Goga, de joi, 26 septembrie 2013, orele 08.00 pana duminica, 29 septembrie 2013, orele 24.00.    

Ca în fiecare an, echipa de organizare a festivalului se bucură de susţinerea ONG-urilor, a asociaţiilor  deja partenere ale evenimentului şi de suportul voluntarilor. Tuturor le mulţumim!
Programul evenimentului şi alte informaţii găsiţi pe:

www.facebook.com/primariasinaia
www.sinaiaforever.ro