Ploieşteanul Marius Iliescu a fost la un pas de a trai "live" cutremurul de 7,8 grade Richter din Nepal. Conform postării de pe pagina personală de Facebook, ploieşteanul a părăsit Katmandu cu doar o oră înainte de marele seism

"Se pare ca am plecat la timp din Kathmandu. Cutremurul a fost la o ora dupa plecare. Deocamdata incerc sa aflu vesti despre cei care sunt acolo. Se pare ca Zsolt si Iustin ar fi in tabara 1 dincolo de Ice Fall. Nu pot sa prind la telefon pe nimeni din zona.", a scris Marius Iliescu pe Facebook.

Marius Iliescu este membru al expediţiei "Everest- România 2015", fiind şi fotograful expediţiei. Ploieşteanul i-a lăsat în Nepal pe ceilalţi membri ai expediţiei, şeful expediţiei fiind arădeanul Zsolt Torok. Echipa de comunicare a arădeanului a informat, tot pe Facebook, că "Zsolt, este bine si se afla in Tabara 1, urmand sa petreaca noaptea acolo.
Acesta este mesajul primit de la reprezentantul agentiei din Nepal si care se afla in zona Everest: „ Hi Zsolt is ok. They are at Camp 1 currently and staying there overnight.”
Pe masura ce aflam mai multe informatii, vom posta.
"

Postările ploieşteanului Marius Iliescu de pe pagina de Facebook sunt impresionante, descriind extraordinar cum se desfăşoară o expediţie în Everest. "Zsolt e bine in EBC, ne-am despartit alaltaieri dimineata. A urcat pana la 6050m la Camp1 pe o vreme infernala si nu il deranjeaza decat lentoarea cu care se desfasoara lucrurile. Incerc sa pun cateva poze si poate maine in Kathmandu voi putea sa spun mai multe.", scria Iliescu pe 21 aprilie, postând pe reţeaua de socializare şi fotografii din timpul expediţiei. Pe 15 aprilie Marius Iliescu posta următorul mesaj : "Zi grea dar frumoasa. Plecam pe cont propriu pentru a recupera din timp. Am urcat peste 1000m pana la Lobuche la 5000m. Zsolt e in plina forma si imi e destul de greu sa tin pasul cu el. Mai ales ca rucsacul are peste 25 de kg iar la 5000m aerul e cam la jumatate din cel de la malul marii. In schimb suntem rasplatiti cu niste imagini de vis cu Nuptse(7864m), Pumo Ri(7165m), Lobuche(6135m). Pun doar cateva poze deocamdata.".

În aceste momente, conform informaţiilor noastre Marius Iliescu este în Istanbul urmând a lua un zbor către România. Vom încerca să îi luăm o declaraţie în momentul în care va ajunge acasă, deoarece suntem convinşi că are foarte multe de povestit.

UPDATE 

Marius Iliescu a ajuns acasă. În curând vom publica o declaraţie a temerarului ploieştean în legătură cu situaţia din Nepal

UPDATE 2  Marius Iliescu ne-a povestit că a aflat despre cutremurul din Nepal de la soţia sa care l-a sunat înainte de aterizarea de la Istanbul. "Am plecat cu o jumătate de oră înainte de cutremur. În tabără mai era Alex Găvan. Se pare că Zsolt şi cu Justin sunt în Camp1", ne-a spus alpinistul ploieştean. El ne-a oferit şi câteva fotografii în exclusivitate realizate înainte de plecarea din Nepal. În prima fotografie apar alpiniştii Zsolt Totok şi  Alex Găvan, iar în altă fotografie este un grup în ascensiune pe Icefall.

SURSA si FOTO: Facebook- Marius Iliescu si Zsolt Torok