Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat, în cursul lunii noiembrie 2019, activităţile infracţionale ale unei grupări implicată în traficul internaţional de droguri de mare risc (comprimate ecstasy), grupare care acţiona pe raza judeţului Prahova.

 

Din cercetări s-a stabilit că membrii grupării ar fi introdus în ţară cantităţi de comprimate ecstasy, droguri care erau procurate din Marea Britanie. Ulterior, le-ar fi comercializat către diferite persoane din judeţ.

 

Pentru probarea faptelor ilicite, la data de 28 noiembrie a.c., au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare, la locuinţele a doi membrii ai grupării, fiind ridicate 2.201 comprimate ecstasy.

 

După finalizarea audierilor, faţă de unul dintre membri a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 29 noiembrie, să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

 

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi al Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.