Viceprimarul Cristian Ganea i-a cerut directorului Poliţiei Locale, Adrian Vaida, să demisioneze! Ganea spune că a sesizat mai multe nereguli în ceea ce priveşte instituţia, iar una din cele mai grave a fost sesizată chiar vineri, 13 iulie, scrie ZiarulIncomod

Ganea spune că vineri a mers cu directorul RASP Raul Petrescu la o acţiune de igienizare a unei zone din preajma unui complex comercial din Bariera Bucov, dar când a ajuns acolo a rămas uimit de ceea ce a căzut.

Un buldoescavator împingea gunoaiele, erau două maşini ale Rosal în locul respectiv, două echipaje ale Poliţiei Locale, însoţite de directorul Adrian Vaida, iar aceştia asistau pasivi cum cetăţeni de etnie romă culegeau pet-urile, le puneau în saci şi apoi în căruţe.

Ganea spune că nu este normal să se întâmple aşa ceva, Poliţia Locală să asiste cum respectivele persoane încalcă legea şi în loc să le sancţioneze, să le privească impasibil.

O altă neregulă sesizată de viceprimar este aceea că Serviciul de Intervenţie Rapidă din cadrul Poliţiei Locale lucrează doar după ora 18.00. Cu alte cuvinte, dacă are loc un scandal în timpul zilei, poliţiştii locali nu pot interveni. Ganea spune că în alte oraşe din ţară Poliţia Locală are un program de permanenţă pentru intervenţia rapidă, cum este şi normal să fie.