Criminalul care în februarie 2017 îngrozea cartierul Mihai Bravu din Ploieşti a fost condamnat şi pentru tentativă de viol, după ce a agresat o tânără martoră la crima din Ploieşti.

În ziua tragediei, Alexendru Ştefan Rusu şi iubita lui, Mariana în vârstă de 36 de ani, mama a doi băieţi minori, au organizat o mică petrecere la care au invitat două prietene.

Spre miezul nopţii, pe fondul consumului excesiv de alcool, Rusu a început să facă avansuri celor două tinere invitate şi i-a propus iubitei să participe la un joc erotic în grup. Pentru că cele trei femei l-au refuzat, bărbatul a devenit agresiv, iar în cele din urmă şi-a omorât viitoarea soţie. A ucis-o pe iubita lui cu 34 de lovituri de cuţit, iar în faţa cuţitului a ajuns şi băiatul în vârstă de 11 ani al Marianei.

Pentru această faptă, bucureşteanul Alexandru Ştefan Rusu a fost condamnat definitiv la 22 de ani de închisoare. La această pedeapsă, însă, se adaugă acum încă 6 ani, pentru tentativa de viol.

Conform procedurilor, cele două pedepse se contopesc, astfel că în final criminalul din Mihai Bravu are de executat 24 de ani de închisoare.

Mariana, femeia în vârstă de 36 de ani, descoperită moartă în propria locuinţă, şi-a cunoscut ucigaşul în Marea Britanie. Alex Rusu (30 de ani) era cunoscut drept un "băiat rău" şi părea că relaţia cu ploieşteanca l-a cuminţit.

Cei doi vorbeau despre căsătorie, iar la începutul anului 2017 s-au întors din Marea Britanie şi locuiau cu cei doi băieţi ai Marianei din prima căsătorie...



Bărbatul, Alexandru Ştefan Rusu, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de omor şi loviri sau alte violenţe, după ce în iarna anului trecut i-a înjunghiat pe Mariana, iubita sa în vârstă de 36 de ani şi pe unul dintre cei doi fii ai acesteia, în vârstă de 11 ani, care a sărit să-şi apere mama. În urma loviturilor primite femeia a murit, iar fiul acesteia a scăpat cu viaţă. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru omor şi tentativă de omor.

Sentinţa dată de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă şi majorează cu doi ani pedeapsa aplicată în faza de fond a dosarului de Tribunalul Prahova. În plus, fiecare dintre cei doi fii ai victimei trebuie să primească 50.000 de euro de la agresor.

Mobilul crimei a fost faptul că femeia şi două prietene ale acesteia au refuzat să întreţină relaţii sexuale cu bărbatul.

În momentul agresiunii, care a avut loc într-un apartament din Ploieşti, prietenele femeii au reuşit să fugă.

Vă reamintim că barbatul s-a predat singur la aproximativ 24 de ore de la crimă şi şi-a recunoscut fapta.