Proiectul de buget pe anul viitor a fost aprobat în şedinţa de vineri a Guvernului. Guvernul a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanţarea proiectelor UE.

"Cele trei proiecte de lege care pleacă la Parlament sunt proiectul de lege privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal bugetar pe 2015 şi Strategia fiscal bugetară, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat", a anunţat premierul Victor Ponta, în cadrul şedinţei extraordinare a Executivului dedicate aprobării proiectului legii bugetului pe anul viitor.

Şeful Executivului a adăugat că sâmbătă, la ora 10, membrii Birourilor permanente ale Parlamentului vor avea "toate exemplarele tipărite" ale proiectului de buget.

"Se printează toate exemplarele solicitate de membrii Biroului permanent şi o să vă rog, dacă se poate să facem şi un proiect de lege, să nu mai trimitem în forma asta şi să trimitem în formă electronică, suntem în secolul XXI", a spus Ponta.

În opinia premierului, adoptarea proiectului de buget este "momentul cel mai important şi cel mai dificil din activitatea unui guvern".