Reprezentanţii Transgaz, Distrigaz Sud, ai Consiliului Judeţean şi primarii din Râfov, Slănic şi Vărbilău s-au întâlnit în Palatul Administrativ pentru a discuta posibilitatea dezvoltării mai multor reţele de alimentare cu gaze naturale. Întâlnirea a fost moderată de Mihail Albulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

În cadrul discuţiilor s-a stabilit înfiinţarea unei reţelei de distribuţie de gaze naturale  pe Valea Slănicului care  va  cuprinde 9 localităţi, precum şi  dezvoltarea unei magistrale de transport Ploieşti (SRM Buda) - Plopeni - Slănic care va fi realizată de către Transgaz cu o investiţie proprie de aproximativ 3,5 milioane euro. Ulterior, reţeaua de distribuţie în localităţi va fi dezvoltată prin concesionare şi licitaţii cu ajutorul operatorilor privaţi.

Totodată, a fost analizată posibilitatea racordării la reţeaua de gaze naturale a Comunei Râfov, în acest sens urmând ca în termen de două săptămâni să se depună actele necesare întocmirii studiului de fezabilitate  şi bugetarea lucrării începând cu trimestrul III – 2014.

Următoarea rundă de discuţii va avea loc la începutul lunii februarie, după adoptarea bugetelor locale.