Conducerea SGU s-a simţit cu musca pe căciulă şi a emis un comunicat de presă încercând să contrazică articolul publicat în această dimineaţă de Jurnalul Prahovean -  Parcul Mihai Viteazul, sedus şi abandonat de şefii din Primăria Ploieşti FOTO

Publicăm comunicatul SGU Ploieşti, dar nu ca pe un drept la replică. Noi am dorit doar să îi atragem atenţia primarului Adrian Dobre asupra unor probleme reale ale oraşului, probleme pe care ploieştenii ni le semnalează zilnic. E drept că pentru a rezolva aceste situaţii cam trebuie să ieşi din birou şi să înţelegi ceea ce se întâmplă în viaţa reală.

Vom continua să publicăm astfel de fotografii, primite de la cititori, pentru că ceea ce ne semnalează ei sunt problemele reale ale Ploieştiului:

"În urma publicării, în mediul online, a unor articole privind degradarea soclului statuii lui Mihai Viteazul, din parcul cu acelaşi nume, precum şi a situaţiei obiectelor de joacă din incinta parcurilor din municipiu, precizăm următoarele:

- monumentele din municipiu, implicit statuia lui Mihai Viteazul, nu se află în administrarea societăţii noastre, iar executarea lucrărilor de reparare a soclului acesteia din urmă (partea inferioară), au fost efectuate în urma dispoziţiilor municipalităţii, prin RASP;

- în anii anteriori, societatea noastră a înaintat, către municipalitate, o situaţie privind stadiul tuturor locurilor de joacă din municipiu şi necesitatea achiziţionării de obiecte de joacă noi, având în vedere faptul că SC SGU Ploieşti SRL poate executa numai repararea acestor obiecte, investiţiile fiind realizate de municipalitate, prin direcţia de profil. În lista locurilor de joacă este menţionat şi cel din incinta Parcului Mihai Viteazul, unde este necesară şi înlocuirea suprafeţei anti-traumă, acest lucru figurând tot în categoria investiţiilor. Din informaţiile deţinute de societatea noastră, locurile de joacă vor fi modernizate de municipalitate, mai multe detalii putând fi furnizate de către reprezentanţii acesteia;

În ceea ce priveşte vopsirea mobilierului urban (bănci) şi a obiectelor de joacă, reparate de personalul societăţii noastre, aceste activităţi sunt efectuate în funcţie  de frecvenţa precipitaţiilor din această perioadă.

Astfel, asigurăm cetăţenii municipiului că activităţile vor fi demarate, în conformitate cu graficul prestabilit, în momentul în care vremea va permite derularea lor în condiţii optime.


În acelaşi timp, precizăm faptul că activităţile menţionate mai sus se derulează în fiecare an, de către personalul specializat al societăţii noastre", specifică SGU Ploieşti în comunicatul amintit.