Cele 15 persoane judecate în stare de arest preventiv în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest au fost plasate în arest la domiciliu, în urma unei decizii de miercuri a Tribunalului Prahova, care însă nu este definitivă.

Judecătorii Tribunalului Prahova, instanţă pe rolul căreia se află dosarul Romprest, au decis, miercuri, să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu faţă de 15 din cele 18 persoane judecate în acest dosar pentru constituirea unui grup infracţional organizat, scrie MEDIAFAX.

Astfel, judecătorii au dispus plasarea în arest la domiciliu a inculpaţilor Necula Marin, Grigoraş Grigore Adrian, Pop Iustin Atanasiu, Paul Viorel, Paul Gheorghe Nicolae, Vizi Carol Mark, Molnar Arpad Joszef, Molnar Botond Tibor, Hotca Lucia Maria, Corlan Cristian Dumitru, Cărăbăneanu Cătălin Marian, Avram Marius Florin, Dumitru Emil, Oprea Aurelian şi Matei Costel.

Cei 14 inculpaţi bărbaţi se află în Penitenciarul Mărgineni, în timp ce Lucia Maria Hotca este încarcerată la Penitenciarul Târgşor.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori în termen de 48 de ore de la comunicare.

Cei 15 sunt în arest preventiv din 8 mai.

Ceilalţi trei inculpaţi din acest dosar, între care unul este acţionarul clubului de fotbal petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, sunt judecaţi sub control judiciar.

La sfârşitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, controlată de Florian Walter, iar în cazul acestuia procurorii au dispus continuarea cercetărilor într-un dosar separat.

Cele 18 persoane sunt acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, printre acestea numărându-se şi unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti Nicolae Capră. Totodată, SC Compania Romprest Service SA apare ca parte responsabilă civilmente în acest caz.

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

SURSA: Mediafax