Vicepremierul Liviu Dragnea vrea să transforme primarii în baroni fără răspundere în instanţă, potrivit unui acord de parteneriat încheiat între acesta şi Asociaţia Municipiilor.

Răspundere limitată, salarii mari pentru cei care conduc localităţi cu mulţi locuitori, programe informatice performante, dar şi simplificarea procedurilor pentru a trece un teren din domeniul public în domeniul privat al autorităţilor locale, lucru care le permite ediliilor să îl concesioneze, sunt doar câteva din privilegiile de care s-ar putea bucura aleşii locali.

Mai mult, vicepremierul le-a promis edililor că va face demersuri şi pentru a schimba legea, pentru ca aleşii să nu mai fie incompatibili atunci când fac parte din Consiliul de Administraţie al unei firme sau regii aflate în subordinea primăriei sau a CJ. Astfel, baronii locali vor putea controla, direct, afaceri de milioane de euro.

Dragnea le-a promis că va face demersurile necesare şi pentru ca secretarii primăriilor să aibă şi atribuţia de notar. Doar că aproape jumătate dintre secretarii generali ai primăriilor existente la nivel naţional nu au studii de specialitate pentru a face acte notariale...