Pe 14 septembrie, la ora 14:00, de Ziua Crucii, la “Crucea Eroilor Neamului” de pe Caraiman va avea loc un eveniment unic în istoria muzicii.

Artistul Nicolae Voiculeţ va susţine, alături de orchestra sa şi invitaţi speciali, un concert omagial adus celor peste un milion de eroi ai neamului, căzuţi în cele două Războaie Mondiale, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la declanşarea primului Război Mondial.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Culturală “Nicolae Voiculeţ”, Asociaţia Exploring Culture şi Innovation Travel, cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism, al Institutului Cultural Român, al Primăriei oraşului Buşteni şi al Jandarmeriei Române.

Spectacolul de la Crucea Caraiman face parte din turneul “România, din inima ta” desfăşurat de-a lungul acestui an, atât în ţară, cât şi în străinătate.

În aceeaşi seară, va avea loc Conferinţa – Gala Caritabila “România, din inima ta”, la Castelul Cantacuzino din Buşteni, eveniment care va include un concert cu caracter umanitar, având ca scop acordarea bursei “Fănică Luca”, la 120 ani de la naşterea primului profesor al naiului.

Proiectul “România, din inima ta” urmăreşte creşterea notorietăţii şi furnizarea de informaţii privind obiectivele turistice culturale ale staţiunii Buşteni, ale Munţilor Bucegi şi alte României în general. Evenimentul are ca scop atragerea de turişti şi crearea de noi programe de turism cultural în România. Formele de turism promovate în cadrul evenimentului sunt turismul cultural, turismul rural, circuitele culturale, turismul activ şi în natură.

Programul evenimentului de pe 14 septembrie

Partea I – Crucea Caraiman
14.00 – Deschiderea concertului. Ansamblul de tulnicărese din satul Avram Iancu, judeţul Alba, Munţii Apuseni
14.20 – Ansamblul de căluşari de la Slatina
14.30 – 15.00 - Concert Nicolae Voiculeţ şi orchestra sa

Partea II – Castelul Cantacuzino (Buşteni)
19.30 – Conferinţă şi Gala caritabilă “România din inima TA”
- Promovarea turismului cultural şi a evenimentelor cultural-turistice din România,
- Sprijinirea talentului românesc prin înfiinţarea şi acordarea bursei de studiu “Fănică Luca”, primul profesor al naiului modern.
- Licitarea naiului cu care artistul Nicolae Voiculet va cânta la Crucea de la Caraiman
- Spectacol de sunet şi lumini, care vor fi îndreptate către Monumentul « Crucea Eroilor Neamului »

(CI)