„Am construit cel mai ieftin cartier pentru săraci şi uite unde am ajuns. Ruşine Băsescu!” au fost cuvintele rostite de edilul Constanţei, la ieşirea din sediul DNA, după ce împotriva sa s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost reţinut marţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mita, fiind vorba de 175.000 de euro.

Alături de el a fos reţinut şi Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, urmând a fi prezentaţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile.

 "Din ordonanţele de reţinere, întocmite de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora la începutul anului 2011, inculpatul Mazăre, în calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social 'HENRI COANDĂ', aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanta suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)", susţine DNA într-un comunicat.