Un nou focar de a fost înregistrat la secţia cu regim semi-deschis de detenţie a Penitenciarului de Femei de la Târgşor. Iniţial, o deţinută a prezentat simptomatologie sugestivă COVID-19, fiind testată pozitiv.

Cele nouă colege de cameră au fost testate în data de 25 octombrie, rezultatele tuturor fiind pozitive. Toate cazurile sunt internate şi monitorizate la Spitalul Jilava, iar ancheta epidemiologică este în derulare.

"Penitenciarul a anunţat într-un comunicat de presă că 13 persoane private de libertate încarcerate în cadrul Penitenciarului de Femei Ploiesti – Târgşorul Nou  au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru . Menţionăm faptul că nicio altă persoană custodiată nu prezintă simptomatologie specifică .

Conform metodologiei interne, s-a dispus transferarea acestora la Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată pentru gestionarea cazurilor uşoare sau medii de infectare cu virusul .

Administraţia locului de deţinere urmează indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinute, intensificare monitorizare medicală deţinuţi).

Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenţie.

Sursa de infectare, necunoscută în acest moment, va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice, proces aflat în derulare."