La Ploieşti vor fi prezenţi de luni în clase, preşcolarii, elevii din clasele I-IV, cei din clasele a VIII şi liceenii din clasele a XII. La finalul materialului aflaţi cum vor veni la şcoala elevii din fiecare unitate şcolară din judeţ! 


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova
 s-a întrunit vineri, 05.02.2021, într-o nouă şedinţă extraordinară, organizată în sistem audioconferinţă, pentru a supune dezbaterii şi aprobării Hotărârea nr. 07/2021, care vizează o serie de noi măsuri impuse de contextul actual al evoluţiei pandemiei cu noul coronavirus, şi Hotărârea nr.08/2021 prin care au fost stabilite scenarii pentru reînceperea şcolii prin prezenţa fizică a preşcolarilor şi şcolarilor în unităţile de învăţământ, începând cu data de 08.02.2021.

Prevederile Hotărârii nr. 07/2021 a CJSU se aplică în unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Prahova, pentru 14 zile, începând cu data de 08.02.2021. (Vedeţi ANEXA cu perioada aplicării restricţiilor)

În cadrul Hotărârii nr. 07/05.02.2021, membrii CJSU Prahova au aprobat punerea în aplicare a măsurilor specifice fiecărui interval de referinţă al incidenţei ratei cumulate prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Prahova. 

•           INCIDENŢA CUMULATĂ MAI MARE DE 1,5 ŞI MAI MICĂ SAU EGALĂ CU 3/1000 LOCUITORI: Poienarii Burchii, Călugăreni, Sinaia, Lipăneşti, Boldeşti-Grădiştea, Balta Doamnei, Păuleşti, Drajna, Şirna
 

·      INCIDENŢA CUMULATĂ MAI MARE DE 3/1000 LOCUITORI: Proviţa de Sus

Pentru aceste UAT-uri au fost dispuse următoarele măsuri:

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.


Pentru unităţile administrativ teritoriale unde INCIDENŢA CUMULATĂ ESTE MAI MICĂ SAU EGALĂ CU 1,5/1000 LOCUITORI  se aplică următoarele măsuri:

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.
ulterioare.

Prin Hotărârea nr.8/2021, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, membrii CJSU Prahova au adoptat scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ, începând cu data de 08.02.2021. Deciziile au fost luate în baza propunerilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Prahova, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

Scenariile aprobate de către CJSU le puteţi consulta în ANEXA care face parte integrantă hotărârea menţionată.

Măsurile pentru diminuarea impactului riscului răspândirii infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 vor fi actualizate ori de câte ori situaţia o impune.