Incident neplăcut duminică seara în comuna prahoveană Bătrâni. Un poliţist, fost şef de post în comună, şi soţia sa au fost agresaţi fizic şi verbal de doi fraţi care blocau un drum comunal

 Cei doi soţi se deplasau cu maşina pe DC 34, iar o maşină şi o căruţă blocau circulaţia pe ambele sensuri

Şoferul şi căruţaşul stăteau de vorbă în mijlocul drumului şi nu puteau fi ocoliţi. După cinci minute de aşteptare, soţia mea, care se afla la volan, a claxonat.

În acel moment, cei doi fraţi, pe care îi ştiam ca fiind recalcitranţi din perioada în care am fost şef de post la Bătrâni (n.r. acum poliţistul îşi desfăşoară activitatea la Vălenii de Munte) au venit la maşină, înjurând şi ameninţând.

Am fost recunoscut pentru că unul dintre ei mi-a spus – Ce mă, nu mai eşti şmecher să ne dai amenzi? a declarat victima pentru observatorulph.

Poliţistul, aflat în concediu de odihnă, susţine că a încercat să-i calmeze pe cei doi, spunându-le că vor doar să-şi continue drumul, însă a fost lovit în mod repetat, cu pumnii şi picioarele.

Am refuzat să ripostez şi am încercat să eschivez cât mai multe dintre lovituri. Şi soţia mea a fost îmbrâncită şi înjurată. Ne ameninţau că ne dau foc la casă, la maşină, la familie. Prietenii cu care eram în maşină au sunat la 112, iar cei doi s-au potolit când au venit colegii de la post, a mai spus poliţistul.

Agresorii le-au spus poliţiştilor sosiţi la faţa locului că nu ştiau că victima este deasemenea poliţist pentru a scăpa de o acuzaţie foarte gravă, cea de ultraj.

Au minţit în declaraţie că nu ştiau că sunt poliţist. Altfel nu îmi spuneau când mă înjurau şi loveau că nu le mai pot da amenzi. Ştiu că cei doi sunt cercetaţi acum doar pentru ameninţare şi lovire, dar eu mi-am scos certificat medico-legal şi voi depune plângere la Parchet şi pentru ultraj a declarat poliţistul agresat fizic şi verbal pentru sursa menţionată,