Situaţie incredibilă în Ploieşti! Finalizarea noului Parc Municipal este întârziată de o stână amplasată ilegal în apropierea Gării de Vest. Reprezentanţii constructorului s-au plâns că au mari probleme cu lucrările în zonă din cauza acestei stâne, de foarte multe ori fiind atacaţi de câinii ciobăneşti care păzesc animalele.  Situaţia i-a fost prezentată primarului interimar Cristian Ganea, la comandamentul privind lucrările din Ploieşti, desfăşurat vineri la Primărie.

Uimit de situaţie, Ganea a solicitat Poliţiei Locale Ploieşti să ia urgent măsuri pentru evacuarea stânei ilegale astfel încât constructorii să poată lucra în deplină siguranţă.

"Este anormal ca în anul 2016 să ne confruntăm cu o asemenea situaţie. Am solicitat  Direcţiei de Urbanism şi celei de Patrimoniu toate documentele legate de amplaserea respectivei stâne,iar primele informaţii arată că aceasta a fost pusă ilegal acolo în urmă cu mulţi ani. Poliţia Locală va lua măsuri pentru intrarea în legalitate", ne-a declarat social democratul Cristian Ganea.

Din informaţiile noastre stâna ilegală funcţionează în vecinătatea Gării de Vest încă din 1995. În timp ciobanii şi-au construit o adevărată moşie având foarte multe vaci şi oi. Pe teren a apărut şi o construcţie cu etaj şi suntem curioşi de ce nimeni de la Urbanism nu a observat situaţia în toţi aceşti ani. Mai mult, adăpoturile animalelor sunt amplasate sub conductele de termoficare prin care este livrat agentul termic spre apartamentele ploieştenilor. De foarte multe ori, oamenii care trec prin zonă s-au plâns de câinii agresivi dar nimeni nu a luat vreodată vreo măsură.

FOTO: i-ploiesti.ro