Principalul suspect în cazul crimei produse luni, într-un apartament din Ploieşti, unde o femeie de 36 de ani a fost omorâtă, iar fiul ei a fost rănit când a sărit în apărarea mamei sale, şi-a recunoscut fapta. Bărbatul, care anterior a mai fost condamnat pentru proxenetism, a fost reţinut şi va fi dus la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Alexandru Rusu care luni dimineaţă a omorât cu mai multe lovituri de cuţit o femeie din Ploieşti şi l-a rănit pe fiul acesteia în vârstă de 11 ani, înjunghiindu-l în umăr a recunoscut că el este autorul crimei, au declarat surse judiciare.

Suspectul a fugit imediat după comiterea faptei, dar marţi s-a predat autorităţilor din Bucureşti şi a fost adus la Ploieşti pentru audieri. El a fost reţinut, iar în cursul zilei de miercuri va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Surse judiciare au declarat că bărbatul este recidivist, el având o condamnare pentru proxenetism.

Aceleaşi surse susţin că, în noaptea de duminică spre luni, bărbatul era acasă la Mariana în vârstă de 36 de ani, concubina sa, şi a băut împreună cu aceasta şi cu două dintre prietenele ei, cu vârste de 16 şi 19 ani. Spre dimineaţă, bărbatul le-a propus celor trei o partidă de sex în grup, însă prietenele femeii l-au refuzat, moment în care el s-a înfuriat şi a luat un cuţit, începând să le lovească.

Prima care a reuşit să iasă din apartament a fost tânăra de 16 ani, după care a fugit şi cea de 19 ani, care a sunat la 112. Fiul femeii de 36 de ani, care se afla în casă şi a încercat să-şi apere mama, a fost rănit, fiind înjunghiat în umăr. Copilul, în vârstă de 11 ani, a fost dus la spital de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă.