34 de percheziţii au loc, în această dimineaţă, la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Vor fi puse în aplicare 27 de  mandate de aducere.

Percheziţiile au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Iaşi, Suceava şi Ilfov.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 — 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele 'fantomă', bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi T.V.A. dedusă în mod ilegal.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în cuantum de 117.746.750 de lei.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurenţa prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate.

Totodată, 27 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, al poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Capitalei şi inspectoratelor de poliţie judeţene Iaşi, Suceava şi Ilfov, la acţiune participând 100 de poliţişti.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab' Ploieşti.