Consilierii locali ploieşteni au decis în ce mod vor fi acordate mărcile Petrolul. Acestea vor putea ajunge la o echipă de fotbal doar prin licitaţie publică deschisă, cu strigare. Este singura variantă care a avut avizul direcţiilor de specialitate din Primăria Ploieşti şi se pare că este cea mai rapidă modalitate de acordare a mărcilor.

Astfel (dacă nu vor exista contestaţii) procedurile vor fi încheiate în 10 zile, iar Petrolul 52 (dacă va câştiga licitaţia) se va putea încadra în termenul impus de FRF. Conform informaţiilor noastre licitaţia va avea loc pe data de 16 iunie 2017

Consilierii locali au decis că la licitaţie se pot înscrie doar entităţi care au deja activitate sportivă şi deţin Certificat de Identitate Sportivă. Câştigătorul licitaţiei va trebui să joace pe stadionul Ilie Oană.

  • Contractul de licenţă va avea o durată de patru ani, iar echipa va trebui să îndeplinească mai multe condiţii  de performanţă
  • La finalul contractului de licenţă (pentru a putea fi prelungit) Petrolul trebuie să fie promovat în Liga 1 şi să se claseze în primele 10 locuri ale acesteia.
  • Câştigătorul licitaţiei trebuie să plătească preţul de adjudecare, la care se adaugă 2% din  veniturile obţinute prin folosinţa mărcii, conform clasificării acesteia.
  • Clubul este obligat să asigure bugetul necesar îndeplinirii obiectivelor propuse
  • Clubul este obligat să nu desfăşoare activităţi sau să îndeplinească fapte care să aducă atingere mărcii cesionate sau imaginii municipiului Ploieşti.

 

Pe lângă valoarea de 14.500 de lei pe marcă stabilită de evaluator, sumă de la care porneşte licitaţie, câştigătorul va trebui să achite şi câte 6.545 de lei de fiecare marcă, bani reprezentând contravaloarea evaluării.

Comisia de licitaţie este formată din următorii consilieri locali:

George Botez,

Andrei Gheorghe,

Stefan Dănescu

Robert Vîscan,

Gheorghe Sârbu,

Gheorghe Popa,

Bogdan Hodorog

Comisia de contestaţii este formată din:

Marius Dinu,

Florina Sorescu,

Puiu Neagu

Dacă doriţi să vedeţi ce s-a întâmplat în şedinţa Consiliului Local şi cum au decurs discuţiile dintre aleşi accesaţi pagina de Facebook a publicaţiei noastre pentru a urmări înregistrările întâlnirii.