Primarul Adrian Dobre refuză să vină cu un plan concret în ceea ce priveşte deratizarea, dezinsecţia şi dezinfecţia oraşului. Consilierii locali PSD şi ALDE îi cer edilului să îşi exercite atribuţiile de primar şi să rezolve urgent această problemă a oraşului, mai ales că sute de persoane au ajuns deja la spital muşcaţi de căpuşe.

Cea de a două şedinţă, de joi, a Comunitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit degeaba, cei prezenţi nereuşind să ia o decizie concretă

Cât despre starea de alertă despre care vorbea zilele trecute primarul Ploieştiului, nici nu poate fi vorba.

Atât timp cât a fost redactat şi supus aprobării un document care nu este altceva decât un plan cadru copy-paste după un alt asemenea document elaborat la nivel naţional, nu poate fi vorba despre punerea sa în aplicare la Ploieşti.

Planul cu pricina nu era decât un soi de compunere, fără date concrete, fără perioade de intervenţie, fără etape de implementare şi mai ales fără procedura de atribuire a acestui serviciu de utilitate publică, astfel  încât documentul expus în şedinţa de joi s-a lovit de un vot majoritar negativ.

Au fost 10 voturi pentru, 1 vot împotrivă şi 13 abţineri, iar şedinţa CLSU s-a dovedit a fi, din nou, inutilă.

Cristian Ganea şi George Pană, cei doi viceprimari ai Ploieştiului  sunt de părere că primarul Adrian Dobre ar trebui să-şi ia în serios funcţia pe care o ocupă şi să nu mai arunce problema deratizării spre politică, fiind vorba despre sănătatea ploieştenilor