Candidatul ALDE, Marius Constantin, a câştigat funcţia de primar al oraşului prahovean Băicoi, în faţa fostului edil ales anterior de trei ori consecutiv în această funcţie. Conform rezultatelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Prahova, PSD a obţinut mandate de primar în oraşul Buşteni şi comuna Călugăreni, în timp ce PNL a câştigat primăria comunei Dumbrava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Prahova, judecătorul Alina Anton-Pavel, candidatul ALDE Marius Constantin a obţinut funcţia de primar al oraşului Băicoi, iar cel din partea PSD, Irinel Bucur, a fost ales primar al oraşului Buşteni în urma scrutinului de duminică.
 

Interesant este că cele mai multe voturi, în cele patru localităţi în care s-au desfăşurat alegeri parţiale, au fost adunate de ALDE- 4.880, urmat de PSD- 4443, PNL -3984 şi PMP- 993.

Pentru Primăria Băicoi au candidat patru persoane, între care şi fostul primar Ciprian Stătescu, ales primar de trei ori consecutiv şi care înainte de scrutin era cotat cu cele mai mari şase. Stătescu a pierdut mandatul obţinut în iunie anul trecut în urma unei condamnări definitive pentru conflict de interese, însă s-a înscris din nou în cursa electorală spunând că simte susţinerea localnicilor.

În judeţul Prahova au avut loc duminică alegeri şi pentru Primăriile comunelor Călugăreni şi Dumbrava, unde funcţiile de primar au rămas vacante în urma decesului celor aleşi în iunie anul trecut. La Dumbrava a fost ales primar candidatul PNL Marian Apostol, în timp ce candidatul PSD Ion Enache a obţinut mandatul de primar al comunei Călugăreni, conform sursei citate.