Limitările de viteză în circulaţia trenurilor au fost introduse pe întreaga reţea feroviară, informează CFR, potrivit Agerpres.

Viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă pe toate tronsoanele de cale ferată a fost redusă, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul solului, cu 10-50 kilometri/oră faţă de viteza normală.

Prin aplicarea acestei măsuri, obligatorie în perioadele caniculare, se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 30-40 de minute/tren, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de peste 50-60 de minute/tren, se pot înregistra la trenurile al căror parcurs tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate.

„Reducerea vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 45 de grade C“, precizează reprezentanţii CFR.

Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-50 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.