Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti, care se va transforma în secţie exterioară a Spitalului Judeţean Ploieşti, va intra într-un amplu proces de modernizare .

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader a anunţat faptul că există un proiect în valoare de 30.456.148 lei, respectiv 6,4 milioane euro, prin care se doreşte o schimbare totală a imaginii fostei maternităţi.

Modernizarea va include şi înfiinţarea a trei secţii noi, inclusiv de fertilizare in vitro, dar şi de radiologie. Totodată, proiectul prevede şi o îmbunătăţire a condiţiilor hoteliere şi construirea a două lifturi exterioare.

Legat de fonduri, liderul CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunţat că există discuţii cu ministrul Sănătăţii şi că o parte din fonduri vor veni de la Minister.

”Am discutat cu doamna ministru şi ne poate sprijinii din creditul pe care Ministerul Sănătăţii îl are de la Banca Mondială. Dacă anul acesta am primit 10 milioane lei pentru dotări la Spitalul Judeţean Ploieşti, vă daţi seama că pentru o astfel de renovare , o astfel de modernizare, poate să ne ajute cu mai mulţi bani din partea Ministerului Sănătăţii”, a susţinut Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Investiţiile ar urma să aibă o durată de 2 - 3 ani, iar parte din fonduri, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, ar urma să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii, de la Banca Mondială.

O altă schimbare vizează reducerea numărului de paturi, de la 300 la 233.