Conducerea RATP Ploieşti (în prezent SC TCE SA) se confruntă cu o practică care a luat amploare printre angajaţii societăţii, aceea de-aşi scoate certificate medicale care-i scutesc de prezenţa la muncă. Conducerea societăţii are de gând să formuleze plângeri penale împotriva salariaţilor care sunt suspectaţi că „chiulesc“ pe baza unor certificate considerate a fi acordate în condiţii dubioase.

Practica este veche dar, conform reprezentanţilor conducerii societăţii,  în ultimul timp salariaţii au început să abuzeze de această metodă, mai ales că nu li se poate scădea din salariu, conform legii. Sunt multe situaţii când membrii aceleiaşi familii lucrează în această societate şi deseori se întâmplă să se „îmbolnăvească“ în acelaşi timp, cu  afecţiuni diferite.

Aproximativ 15 şoferi de autobuz prezintă zilnic certificate medicale prin care sunt scutiţi de prezenţa la serviciu pentru mai multe zile. Sesizările formulate de conducerea TCE către Colegiul Medicilor,

„Avem mari probleme. Din moment ce avem 14-15 cazuri pe zi, de salariaţi, majoritate şoferi care prezintă scutiri medicale luate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, am intrat la bănuieli. Nu pot fi toţi bolnavi în acelaşi timp. Este ceva ciudat. Am trimis solicitări la Colegiul Medicilor care ne-a îndrumat să ne adresăm Casei de Asigurări de Sănătate. CAS, de asemenea ne-a îndrumat către conducerea Spitalului Judeţean de unde pornesc aceste certificate. Nu am primit nici un răspuns concret. În aceste condiţii ne gândim să facem o plângere penală împotriva acestor salariaţi“, ne-a declarat Cristian Iancovici, directorul SC Transport Călători Expres SA.