Primarul Andrei Volosevici a avut o conferinţă de presă în care a promis sus şi tare că ploieştenii nu vor rămâne fără apă caldă şi a motivat că şi el locuieşte la bloc. 

Ce a uitat edilul Ploieştiului să spună este adevărul despre situaţia CET Brazi şi cum de s-a ajuns în situaţia de a se opri apa caldă în întreg municipiul.

Fostul operator de termie Veolia, funcţiona la CET Brazi cu două surse de producere a apei calde pentru Ploieşti. Prima- o turbină pe gaze cu un consum destul de mare dar care produce apă caldă şi energie electrică. Apa caldă produsă în acest mod este mai scumpă, dar energia electrică rezultată era vândută în sistemul naţional, iar apa rezultată avea un preţ mult mai mic.

A doua sursă o reprezenta cazanul despre care vorbeşte noul operator, cazan care era folosit atunci când turbina intra în revizie. 

Doar că, noul operator- Termoficare Prahova SA, neavând anvergura financiară a celor de la Veolia, a preferat să producă apa caldă cu ajutorul cazanului. Pornirea turbinei ar fi însemnat investiţii mult mai mari pe care actualul operator nu şi le permitea la momentul preluarii serviciului de termoficare din municipiul Ploieşti. 

Aici intervine primarul Andrei Volosevici care a ...evitat să iniţieze o hotărâre de Consiliu Local prin care să poată fi reglementată această situaţie şi care a lăsat operatorul să se descurce cum poate, nefiind interesat de faptul că ploieştenii ar putea să rămână fără apă caldă.

Reprezentanţii noului operator au emis facturile pentru serviciile prestate către Municipiul Ploieşti, dorind ca în momentul în care ar fi achitate să pornească turbina. Dar cum facturile au intrat într-o sarabandă a notificărilor fără sfârşit, oamenii s-au trezit în situaţia în care trebuie să facă revizia cazanului de producere a apei calde, dar nu au fondurile necesare achiziţionării unei cantităţi de gaze suficiente pentru pornirea turbinei.

Concluzia: nu ar fi necesară oprirea apei calde în Ploieşti, dacă Primăria ar plăti facturile emise de Termoficare Prahova SA, iar operatorul ar porni turbina pentru producerea apei calde...

Situaţia de la CET Brazi îi este cunoscută şi primarului Andrei Volosevici, dar acesta a preferat (ca deobicei) să facă pe nevinovatul în faţa ziariştilor, în stilul său caracteristic.