Ploieştiul se pare că a intrat în zodia ghinionului sau mai bine spun în cea a neglijenţei, a indolenţei sau a nepriceperii!

După pierderea posibiităţii de finanţare a unor investiţii importante prin fonduri alocate prin PNDL, o altă serie de proiecte de investiţii este compormisă la Ploieşti.

De această dată, Comisia de Avizare a Împrumuturilor Locale din cadrul Ministerului Finanţelor a anunţat Primăria Ploieşti că nu se pot face trageri din împrumutul contractat de la EximBamk.

Aşa se face că trei proiecte importante pentru Ploieşti rămân fără finanţare. Vorbim despre faimosul Spital Municipal de Urgenţă, despre realizarea unui cartier de locuinţe sociale în Bereasca şi despre  extinderea reţelei de canalizare pe străzile din zona Eroilor.

Ministerul Finanţelor a anunţat că  Primăria trebuie să completeze documentaţia transmisă pentru ca şi aceste trei proiecte să fie acceptate de către CAIL. Reprezentanţii CAIL au invocat faptul că nu există hotărâri de Consiliu Local prin care se aprobă documentaţia şi indicatorii tehnico economici. De altfel, municipalitatea nici nu putea să trimită o astfel de documentaţie pentru că proiectele nu au fost supuse aprobării consilierilor. În cazul Spitalului Municipal a existat o tentativă de discuţie în Consiliul Local, dar documentaţia pusă pe masa aleşilor era plină de neconcordanţe legate de locaţie.

Cât despre documentaţia privind extinderea reţelei de canalizare în zona Eroilor avem din nou o gafă a funcţionarilor din Primăria Ploieşti. Aceştia au trecut în documentaţia trimisă la CAIL o sumă mult mai mare decât cea care rezulta din indicatorii tehnico economici. Cu alte cuvinte, în hârtiile trimise la CAIL se solicita suma de 6,6 milioane de lei pentru această investiţie, deşi valoarea proiectului era mult mai mică. Explicaţia...ulterior au fost introduse în obiectiv şi alte străzi din...cartierul Malu Roşu!

Nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva avem în faţă o tentativă de sabotaj a investiţiilor în Ploieşti, pentru că altă explicaţie nu găsim faptului că în doua două săptămâni municipalitatea a ratat finanţarea proiectelor prin PNDL şi s-a primit un răspuns negativ de la CAIL

.