Inflaţie de parlamentari la debutul anului şcolar în curtea Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti. Peste 10 poliţişti rutieri au blocat circulaţia pe strada Maramureş, pentru a face loc coloanei oficiale. Alături de ministrul educaţiei, Remus Pricopie au mai venit şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi o delegaţie din Malta, condusă de Anglu Farrugia, preşedintele parlamentului maltez. Doisprezece parlamentari au participat la festivitate, dintre care nouă din Prahova.

Dintre oficialităţile locale au participat, Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului, Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Teodorescu, viceprimarul Ploieştiului, Marius Sersea, prefectul de Prahova, mai mulţi consilieri locali şi judeţeni.

„Este foarte important să transmitem un mesaj pentru ca şcoala să ajungă să răspundă nevoilor noastre. Trebuie să conştientizăm şi să cultivăm în şcoală respectul pentru valori. Sunt încrezător în societatea românească că va şti să se implice în educaţie. Este de asemenea trist că 351 de copii din judeţul Galaţi nu pot începe azi, anul şcolar din cauza inundaţiilor. Este nedrept că anumiţi părinţi nu îşi trimit copiii la şcoală”, a declarat ministrul Remus Pricopie. Acesta a sunat intrarea elevilor la ore cu un clopoţel.

Primarul Bădescu a arătat că a ales Colegiul Mihai Viteazul pentru vizita oficialităţilor datorită prestigiului, dar că speră ca anul viitor să organizeze o vizită la un alt liceu de marcă, precum I.L. Caragiale ori A.I.Cuza.