În perioada 31.07 - 02.08.2015, patrulele pedestre şi mobile aparţinând Poliţiei Locale Ploieşti au desfăşurat acţiuni pentru depistarea persoanelor care încalcă normele de convieţuire socială, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier în zonele aglomerate, sancţionarea conducătorilor auto care nu  respectă o bună conduită în traficul rutier, pentru stoparea fenomenului cerşetoriei şi prostituţiei, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor atelajelor hipo care circulă pe străzile pe care le este interzisă deplasarea. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii locali au aplicat un număr de 84 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.485 lei.

         Itinerariile de patrulare au fost concepute astfel încât să includă zonele aglomerate, precum şi parcurile şi zonele în care există material dendrofloricol, pentru prevenirea deteriorării mobilierului urban ori a spaţiilor verzi.

Astfel, în ziua de 31 iulie 2015, în jurul orei 17.35, poliţiştii locali l-au surprins pe numitul S.I., de 21 de ani, cu domiciliul în comuna Măneşti, în timp ce deteriora una dintre băncile aflate în parcul de la Sala Sporturilor Olimpia, faptă contravenţională pentru care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 250 lei - conform H.C.L. nr. 228/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului.

De asemenea, sâmbătă, 1 august 2015, în jurul orei 16.40, au fost depistaţi doi tineri, în vârstă de 15 şi 16 ani, care deteriorau mobilierul urban aflat în foişorul de pe strada Jianu, fiind sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 125 lei fiecare. În cursul zilei de duminică a fost surprins un alt tânăr în vârstă de 15 ani, în parcul de joacă din spatele pieţei de la Gara de Sud, în timp ce vandaliza o bancă, ce a fost şi el sancţionat cu amendă în valoare de 125 lei.

 

SURSA: Politia Locala Ploiesti