Consilierul judeţean Ion Ionică, preşedinte al Consiliului de Administraţie al TCE, a fost declarat incompatibil de către ANI, în primăvara acestui an. Alesul social democrat a pierdut pe fond procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Instanţa a respins contestaţia, ca fiind neîntemeiată. Soluţia a fost dată de Curtea de Apel în data de 18 octombrie şi nu este definitivă, iar alesul mai are posibilitatea să atace decizia intranţei. Contestaţia se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform unui comunicat ANI, “în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, S.C. MILARASI S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia a deţinut calitatea de asociat şi funcţia de administrator), respectiv S.C. TRANSPORT CĂLĂTORI EXPRESS S.A. (societate comercială în cadrul căreia a deţinut funcţia de administrator), au încheiat contracte comerciale de prestări servicii (achiziţii directe de servicii în baza unor facturi) cu Consiliul Judeţean Prahova, Direcţia Judeţeană de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene Prahova, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap – Mislea, Centrul Judeţean de Cultură Prahova, Compania de Servicii Publice şi Energii Regenerabile Prahova S.A. şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, încălcând astfel dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. În baza acestor contracte, societăţile comerciale menţionate mai sus au încasat suma totală de 2.090,02 lei”.