Lovitură de teatru! Violeta Gonţea, primăriţa comunei Drajna, a fost declarată incompatibilă de către ANI . Agenţia Naţională de Integritate a  constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către trei aleşi locali (doi primari, un consilier local), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Unul dintre aleşii locali declarat incompatibil de ANI, este primăriţa Violeta Gonţea. Conform comunicatului ANI, Gonţea "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie - 11 iulie 2012,întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de membru în cadrul Consiliului de administraţie al Şcolii cu clasele I-VIII „Platon Mocanu”Drajna de Jos, Judeţul Prahova, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003."

Primăriţa de la Drajna a mai fost considerată incompatibilă pentru aceeaşi problemă în anul 2012. Atunci, prefectul Marius Sersea a dispus suspendarea edilului. Însă, Violeta Gonţea s-a adresat instanţelor de judecată, având câştig de cauză.

Cel mai probabil şi de această dată, Violeta Gonţea (PDL) îşi va căuta dreptatea în Justiţie.