Poliţiştii din Vălenii de Munte au avut parte, sâmbătă, de o urmărire ca-n filme, dar şi de un scandal provocat de un bărbat depistat în trafic, la volanul unui autoturism, deşi avea permisul de conducere reţinut.

În timpul unei acţiuni obişnuite a Poliţiei, pe Bulevardul "Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte, oamenii legii au observat, în trafic, un autoturism condus de un bărbat despre care ştiau că are permisul de conducere reţinut.

"Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia şi l-au oprit pe strada I.L.Caragiale din localitate. Având în vedere faptul că şoferul, un bărbat de 46 de ani, din localitate, emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi a adresat expresii şi cuvinte jignitoare poliţiştilor, oamenii legii l-au condus la sediul Poliţiei. În momentul în care poliţiştii i-au adus la cunoştinţa prevederile legate referitoare la faptele sale, acesta a devenit recalcitrant şi a încercat să fugă din incinta Poliţiei. Poliţiştii au trecut la imobilizarea şi încătuşarea acestuia", a anunţat IJP Prahova.

Conducătorul auto a fost condus la spital în scopul prelevării de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.IJP Prahova anunţă că în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumul public a unui autovehicul având permisul de conducere reţinut şi refuzul prelevării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Parchetului, cu propunere legală.