DN1 va fi, astăzi, cea mai aglomerată şosea din ţară. Turiştii care au petrecut Revelionul la munte vor pleca spre casă.

Poliţiştii se aşteaptă la blocaje pentru că şi ieri drumul a fost extrem de aglomerat, în special între staţiunile de pe Valea Prahovei.

Înainte de miezul zilei, Poliţia Rutieră a oprit, ieri, accesul autoturismelor în Poiana Braşov, pentru că staţiunea era complet blocată. Şi, în timp ce unii mergeau spre pârtii, mulţi alţii plecau spre case. Aşa că în scurt timp s-a aglomerat şi Drumul Naţional 1, de la Braşov spre Predeal şi Sinaia. Şoseaua este depăşită de numărul foarte mare al autoturismelor şi tot ce pot să facă poliţiştii este să-i îndrume pe şoferi către rutele alternative, mai lungi şi, uneori, şi ele supraaglomerate.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să plece din start pe rutele alternative: DN1A, prin Săcele, Cheia şi Vălenii de Munte, DN73, prin Bran şi Câmpulung Muscel. Cei care vor rămâne blocaţi în trafic pe DN 1, în zona Sinaia, pot folosi ruta către Bucureşti pe DN71, prin Fieni şi Târgovişte.