Poliţiştii Rutieri din Ploieşti au acţionat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul 01.00 - 04.00, pe raza municipiului Ploieşti şi în zonele adiacente, pentru depistarea conducătorilor auto care se afla sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive. În total, aceştia, ajutaţi şi de colegi din alte departamente, au verificat 177 de autovehicule, au legitimat 189 de persoane şi au efectuat 102 testări cu aparatul etilotest şi două testări cu aparatul Drugtest, potrivit bilanţului publicat de IJP Prahova.

Sursa citată menţionează că poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni în valoare de peste 12.100 de lei, fiind reţinute trei permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate doua infracţiuni.

"În jurul orelor 03:30, pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, poliţiştii au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, care circulă la volanul unui autoturism, din direcţia Carrefour către Centru. În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat ca subiectul este pozitiv la canabis. Poliţiştii au deschis pe numele bărbatului un dosar penal  pentru conducere sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv. Cu dosar penal s-a ales şi un tânăr de 25 de ani, depistat de poliţişti conducând un autoturism pe o stradă din municipiul Ploieşti, având o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul este cercetat penal pentru conducere sub influenţa alcoolului", au menţionat reprezentanţii IJP Prahova.