Dacă USL încă funcţionează în Prahova, nu acelaşi lucru îl putem spune despre...USD. Negocieri dure se poartă în aceste zile între PSD, PC şi UNPR pentru postul vacant de subprefect al judeţului. Post...apolitic ar spune unii, însă singurul post don conducerea Prahovei disponibil în această perioadă.

Social democraţii ar fi dorit să primească şi funcţia de subprefect, pentru a-şi întări supremaţia. S-au lovit, însă, de încăpăţânarea mult mai fragililor colegi de alianţă care au spus "pas" şi au solicitat "centrului" să respingă nominalizarea lui Emil Drăgănescu, directorul Direcţiei de Pază din Consiliului Judeţean Prahova. Drăgănescu a primit aviz negativ în şedinţa de coordonare a USD de la finalul săptămânii trecute, semn că un singur fost director din CJ este suficient în Prefectura Prahova.(Prefectul Rodica Paraschiv a fost director al Direcţiei Patrimoniu din CJ până la nominalizarea sa ca subprefect).

Iar cum PC Prahova îşi consumă energia în campania electorală pentru europarlamentare şi UNPR nu prea a primit posturi de conducere în judeţ, se pare că cel care va fi numit subprefect de premierul Ponta este fostul senator Sorin Chivu.

Chivu ocupă în prezent postul de secretar în Ministerul Apărării Naţionale şi întruneşte toate criteriile cerute de lege pentru a fi numit subprefect. Am putea spune că este un post cam neimportant pentru fostul senator, dar este o funcţie importantă pentru UNPR, partid care nu a primit mai nimic în Prahova după câştigarea alegerilor parlamentare de către USL în decembrie 2012.

Deocamdată aşteptăm cu interes şedinţa de Guvern de miercuri, când am putea afla cine va fi noul subprefect de Prahova. Noi pariem pe numele lui Sorin Chivu...