Trei persoane s-au înscris până luni la concursul de ocupare a postului de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Luni, 24 februarie 2014, este ultima zi pentru înscrierea dosarelor de candidatură.

Până acum s-au înscris: Alexandru Băloi, fostul director al DSP Prahova, în prezent detaşat la conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială (DGASPC Prahova), Marius Dinu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Prahova şi Andrei Gheorghe Zbuchea, medic chirurg la secţia de chirurgie plastică a SJU Ploieşti. Toţi trei au achitat taxa de înscriere în concurs, în valoare de 1000 de lei.

Postul de manager a rămas vacant după demisia lui Adrian Strâmbeanu la începutul lunii decembrie 2013. În prezent, conducerea interimară a unităţii medicale este asigurată de către directorul medical, medicul Florin Puşcariu.

Prima etapă va consta în selectarea dosarelor de către comisia de concurs, în urma căreia va fi afişată lista persoanelor care îndeplinesc toate condiţiile impuse în regulamentul concursului. Candidaţii trebuie să depună un proiect de management, planul strategic al spitalului, bazat pe nevoile de îngrijire ale pacienţilor.  Concursul se va desfăşura în perioada 3 martie-14 martie 2014.

„Mă bazez pe experienţa mea în sistemul de sănătate, un domeniu în care activez de 14 ani. Cred că un spital poate fi şi profitabil, cu un management responsabil“, a declarat Alexandru Băloi. Acesta este medic specialist în medicină de familie.