Parcul Municipal Vest, proiect finanţat din fonduri europene, a fost inaugurat în luna mai 2016. Investiţia nu a fost pe placul liberalilor care, în luna mai 2016, au prorogat proiectul prin care se aprobau angajările de personalul care trebuia să asigure mentenanţa parcului. În acea perioadă, liberalii au solicitat ca angajările să le facă noul primar al Ploieştiului.

Au urmat alegerile locale, iar parcul a început să se degadeze, în principal pentru că nu exista nicio persoană care să se poată ocupa de îngrijirea lui. Proaspăt ales în funcţia de primar al Ploieştiului, liberalul Adrian Dobre a urmat acelaşi scenariu ca şi colegii săi din vechiul Consiliu Local: a blocat luni de zile angajările în parc şi nu a găsit nicio soluţie pentru ca acesta să nu se degradeze, demonstrând un dispreţ vădit pentru acea investiţie!

Aşa se face că primele angajări pentru Parcul Municipal Vest au fost făcute abia în luna octombrie 2016, timp în care în lipsa angajaţilor, parcul s-a degradat, aleile s-au umplut de buruieni, iar locurile de joacă s-au stricat. Oamenii refuzau să se plimbe prin zonă de frica şerpilor şi a şopârlelor, iar investiţia din fonduri europene făcea deliciul presei centrale.



Odată făcute angajările,. problemele Parcului Municipal Vest nu s-au terminat. A fost nevoie de aproximativ doi ani pentru ca angajaţii parcului să afle că investiţia era dotată cu un sistem de irigat performant. Prea târziu, însă....Bateriile cu care era dotat sistemul se consumaseră... Aveau termen de valabilitate numai doi ani...

Bătaie de joc a fost şi cu fântâna arteziană, una spectaculoasă, dacă ar fi fost folosită conform regulilor....Însă noii angajaţi i-au dat drumul fără apă,  jocurile de lumini s-au stricat, iar pompele s-au ars.  Reparea pompelor costa o sumă uriaşă şi nimeni nu a fost făcut responsabil pentru avarie...că doar aşa se lucrează în regimul Dobre....Nici acum fântâna nu funcţionează în standarde şi probabil va mai trece ceva timp până când va fi ca la inaugurare.

Nici problema chioşcurilor şi a teraselor din parc nu a fost rezolvată prea repede, deşi existau o grămadă de hârtii prin care erau permise astfel de amenajări. Trei ani a durat instalarea unor chioşcuri de unde oamenii să îşi poată cumpăra apă sau suc...Despre cismele care ar fi trebuit instalate în parc, încă nu avem nicio veste...

Probabil că acestea sunt vitezele liberalilor: încet sau foarte încet....Şi ne mai mirăm că nici în ziua de astăzi nu ştim unde sau când va fi construit faimosul nou spital municipal!!!

Acum, edilul Adrian Dobre începe să se împăuneze cu Parcul Municipal, fiind convins că ploieştenii au uitat perioada în care parcul a fost lăsat în paragină cu bunăvoinţa liberalilor. Pentru ca, nu e asa, e mai bine sa te lauzi cu realizarile altuia !? Mai ales cand tu, in patru ani de mandat, nu ai reusit decat sa vopsesti cu un gri trist scarile de la Casa de Cultura a Sindicatelor ! Hai, Adrian Dobre, la laude inainte !